GARTNERI Høstelister

Tilbake

 

Vi begynte å dyrke agurker i 1984,det var da paraply kultur. Vi plantet ca 20 januar og holdt på så lenge plantene holdt ut i oktober.

Vi høstet ca 40-45 kg pr kvm (ca 43 tonn i dette anlegget).

I 90 åra var det en voldsom utvikling i agurk produksjon i Norge.

Vi begynte med lys og det var mange forsøk på forskelige ting, som planting innimellom, forskjellige lysstyrker, lys i mellom rekkene, biologisk bekjempelse av skadedyr, sortforsøk og tilførsel av  co2.

 

Bilde til venstre viser forsøk på biologisk bekjempelse av lus, det viser er at lusa spiste opp alle plantene før nyttedyra tok overhånd. Konklusjon her var at det tok for lang tid før snyltevepsen formerte seg .

Bilde til høyre viser hvor stor skade midden kan gjøre i en kultur.  

Den Måten vi har valgt å dyrke på i 2001,2002 og som vi forsetter på i 2003 er: Vi sår ca 23 november og planter ca 15 desember, så har vi  fem like hold på ni uker som vi avslutter ca 26.10

Fra vi sår frøet til vi høster den første agurken tar det ca 38-43 døgn.  

Vi har nedfiring, og bruker biologisk bekjempelse av skadedyr. Vi har ikke noe problem med meldugg fordi gartneriet står tomt tre uker etter vi har vasket ut etter avsluttet sesong.  Vi bruker melduggtolerange sorter  på hold tre og fire.

  Det dyrkes i steinull, har prøvd alle andre dyrkningsmedia men er kommet tilbake til steinull.

Vi tilfører stor mengder  ren  co2 og vi får betalt for det med større avling og bedre kvalitet. Da vi har korte hold mye lys, også innimellom rekkene og  gir mye  co2

Vi får en veldig god kvalitet, like grønne agurker i jan som i juli.  

Det er mer viktig en noen gang tidligere og levere en god kvalitet, vi som er produsenter i Norge må vise at vi kan konkurrere på kvaliteten  med andre land. Prisen kan vi ikke konkurrere med. Gartneriet har kontroll på agurken fra frø til levert varene i Bama systemet.

Fint å se at  barnebarnet kan høste selv og spise agurken rett fra planta.

Gartneriet høster og pakker hver i eget pakkeri. 

Gartneriet har eget  aggregat for  nødstrøm som dekker alt lys og strøm til gartneriet ved strømutkobling.

Hele gartneriet er datastyrt.